zaterdag 30 maart Blokzijler Meren Wandeltocht

Zaterdag  30 maart

De Blokzijler meren-wandeltocht

Landelijk bekend is de Blokzijler Merentocht op de schaats, die duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland naar het zuiderzeestadje Blokzijl trekt.
Om toch kennis te maken met het prachtige natuurgebied rondom Blokzijl  organiseert de aktiviteiten- commissie van MFC “de Ploats” voor de negende  keer de Blokzijler merentocht te voet..Dit jaar gaat de tocht door het hart van de Wieden  met Giethoorn, Belt-Schutsloot, St Jansklooster en Vollenhove op de route. Spil in deze wandeltocht blijft Blokzijl, wat als start en finishplaats een fantastische entourage biedt. Op de route liggen verscheidene horecagelegenheden waar u voor een natje en een droogje terecht kunt. Ook de ehbo staat op diverse locaties klaar om uw blaren of andere klachten zo goed mogelijk te behandelen..

Vorig jaar was het weer ons prima gezind en uiteraard hopen we de  weergoden weer op onze hand te hebben en dat we terug te mogen kijken op een prachtige wandeltocht.

Alle deelnemers worden verwelkomt met een heerlijk kopje koffie of thee. Ook is er een gedetailleerde routekaart voor elke wandelaar + herinnering. Onderweg krijgt u nog een appeltje voor de dorst aangeboden .
Ontdek het grootste aaneengesloten moerasgebied van Europa in de kop van Overijssel waar natuur en gezelligheid hand in hand gaan.

Er zijn tochten te lopen van 10, 15, 25, 30 en 40 km.

Starttijden 10, 15 en 25 km vanaf 9.00 uur

30 en 40 km  vanaf 7.30 uur

Inleg is € 6.- voor volwassenen en € 3.- voor kinderen tot 12 jaar

Start  mfc. “de Ploats”

Tel. 0527-291229 mob. 06-46785888

Groenestraat 18